Wednesday, November 18, 2009

Endelig kanaler i Arendal?

Kanalselskapet i Arendal er i vinden og feirer sitt 20.års jubileum i år. På årsmøte 17/11, ble det presentert nye og særdeles spennende skisser for Kanalprosjektet i Arendal. En slik realisering vil øke trivselsverdien og ivareta Arendals historie som Nordens Venedig på en utmerket måte. Arendal har over flere år utviklet seg som en flott kultur- og festivalby og som selv ønsker å fremstå som kultur- og miljøby. Og dette vil bidra sterkt til å myke opp atmosfæren i sentrum etter at Arena Amfi og til dels Kulturhuset har hardnet bybildet med sin skala og ved sine mastodonte uttrykk sammen med støyende bil- og busstrafikk. Tenk hvilken positiv magi en kanal vil gi Canal Street, på Kulturhuset og festivalene!

Agderposten hyller planene selv på lederplass. I likhet med leserne. Arkitektfirmaet bak har mottatt en internasjonal pris for 2008 i kategorien Produktdesign. Det nære samspillet mellom jazz og bluesfestivalen, Canal Street (CS), kommer frem i dette intervjuet med festivalsjef Mats Aronsen som startet CS i 1994. Det gir en harmonisk samklang. Les gjerne Olav Pfaffs synspunkt fra 26.11 Kanalvenner samles på Ja til kanaler og Ja til Kanalbyen Arendal grupper på Facebook. Se Kanalselskapet og kanaldebatten for mer informasjon.

Oppfordrer til slutt Arendalspatrioter, kulturforkjempere og strandsone-tilhengere å støtte Facebookgruppene Park i Barbu, Bevar utsikten for Batteriet og Bygg i Sørlandsstil. Og mange takk til Allgrønns store ildsjel, Erling Okkenhaug, som presenterte plansmieprosessen på det samme årsmøtet og som talsmann for en human stedsutvikling på bl.a Sørlandet. Og for et engasjerende og kunnskapsrikt menneske da. Slikt blir det kanaler av!

No comments:

Post a Comment