Saturday, February 20, 2010

Vi som vil ha park og ikke blokker i Barbu

Se oppdatert lenke.

5 comments:

 1. Endelig en kritisk artikkel om vårt arbeide for stedsutvikling: "Demokrati fra tåkeheimen" i Agderposten den 20.02, skrevet av Karen Kristine Blågestad. Agderposten var invitert til å følge arbeidet med plansmia i Evje men kom ikke. Det gjorde derimot NRK, Aftenposten, Morgenbladet, Fædrelandsvennen og Setesdølen. Fyldig dokumentasjon på www.plansmier.no Mulig tåken hadde lettet for Blågestad dersom hun hadde tatt seg bryet med å sette seg inn i dette arbeidet. NRK Spekter forbereder forøvrig et program om våre "storslåtte visjoner" som skal på lufta den 10.mars. Der er det kanskje sjans for noe mer innsikt.

  ReplyDelete
 2. Flott å høre at det planlegges tilbud om "Plansmie-skoler" slik at mange aktører kan praktisere dette prinsippet. Og erfaringene så langt, er som du sier utelukkende positive.

  Og de som har fulgt med en stund, vil jo se at vi som oftest opplever subjektive innstillinger fra administrasjonen til fordel for utbygger med påfølgende politiske vedtak. Så behovet for å finne mer demokratiske og befolkningsvennlige metoder, er for meg åpenbar. Blokkene i Barbu, ble fremlagt som et rent bestillingsverk fra utbygger.

  I de minste hadde jeg forventet en erkjennelse av at noe bør gjøres for å finne mer samlende og balanserte løsninger med bedre kvalitetssikring. Det er alle tjent med.

  ReplyDelete
 3. KONTAKT RIKSANTIKVAREN SNAREST!
  Kontakt snarest riksantikvar Jørn Holme personlig. Få han til å komme med et medieutspill som kan sette lokalpolitikerne på plass. Selv om fylkesutvalget ikke reiste innsigelse, kan riksantikvaren reise innsigelse. Riksantikvaren kan reise innsigelse i alle saker hvor fylkesutvalget ikke følger innstillingen til fylkeskommunens kulturminneavdeling

  ReplyDelete
 4. Har nettopp skrevet på veggen til http://www.facebook.com/pages/Riksantikvaren/144444203100 så får vi se om de vil se på saken.

  ReplyDelete
 5. For en god start på helgen:
  Strålende sol, Agderposten full av gode innlegg som utfyller hverandre; ditt fantastiske innlegg, Sverre, Randi Andreassen, Eirik Sørsdal, og ikke minst Odd og Jens` synspunkt og innspill.
  I tillegg er vi mange som gleder oss over Øyvind Salvesens innlegg mot urettferdig eiendomsskatt og Gjerulf Noddelands mot fylkessammenslåing.

  Ha en fortsatt strålende og optimistisk helg :o)

  ReplyDelete